Culinair & Curiosa

Wat maakt Lissewege zo aantrekkelijk ?

Lissewege is ook buiten de zomervakantie steeds weer de moeite waard voor een ommetje. Schijnt de zon dat zijn er zo weer wandelaars te bemerken in het Witte dorp. Alleen al om het culinaire zou je naar Lissewege afzakken. In het centrum zijn er vijf eethuizen; De Goedendag, De Pepermolen, Bistro Saeftinghe, Bistro De Kip en De Valkenaere. Net buiten het centrum van Lissewege is er restaurant Ter Doest. Er zijn ook enkele leuke winkeltjes met o.a de kruidenierszaak 'Tante Mie', een ouderwetse snoepwinkel, 2 warme bakkers en een heus Zetelhuys! Ook in het Bezoekerscentrum kan u de 'Engeltjes winkel' bezoeken. Een ruim aanbod van artisanaal gemaakte engelen en kerstgroepen.


Voor elke honger, de juiste tafel !

Er is variatie in het horeca aanbod in Lissewege!

Bistro Saeftinghe serveert zowel de kleine hap, pannekoeken of appelbeignets als traditionele gerechten, streekspecialiteiten en vis. Je kan er ook genieten van een biertje of een ijsje op hun heerlijk terras, met zicht op de monumentale toren.

Restaurant & Hotel 'De Goedendag' heeft een lange traditie. Het werd geopend in 1958 en is daarmee Lissewege's langstbestaande restaurant. Het heeft een zeer degelijke keuken met dagelijkse aanvoer van Zeebrugse vis. Er is steeds keuze uit verschillende menu's die regelmatig aangepast worden.


Restarant 'De Pepermolen' heeft sinds juli 2006 nieuwe uitbaters. Een jong stel die met kennis van zaken het restaurant aan het Vaartje met liefde uitbaten. Met veel verse producten toveren ze lekkere gerechten.

Het huis 'De Valkenaere' vlak aan de brug over het Vaartje heeft een lange horecageschiedenis. Sinds eeuwen was het een herberg. Sinds 2005 heeft het nieuwe uitbaters met kennis van zaken. Je kan er zowel terecht voor een tea-room aanbod met wafels, pannekoeken of ijskreem als voor mooie gerechten, seizoensgebonden lekkernijen, groepsmenu's als voor typische streekgerechten.

En dan is er natuurlijk het Restaurant Ter Doest, ondergebracht in een deel van de voormalige abdijhoeve. De familie Dendooven serveren er reeds meer dan 50 jaar heerlijke gerechten. Paling & Ribstuk op het grillvuur gebakken zijn maar enkele van hun specialiteiten.

En sinds de zomer van 2018 kan je in Lissewege ook lekker peuzelen in Bistro 'De Kip' op het marktplein. Zij serveren er verse kip aan het spit en heerlijk geroosterde ribbetjes. Maar ook voor een kop koffie met vers gebak zit u er op het goede adres.


Enkele leuke winkeltjesIn het centrum van Lissewege zijn er enkele winkeltjes waar de toerist altijd iets kan vinden. Zo kan je op zaterdagnamiddag even binnenlopen in de winkel van bakker Maelstaf. Reeds meer dan 80 jaar bakt men er op zaterdag koeken, pistolets, bruin-, krenten- & suikerbrood, warm uit de oven. Ook bij bakker Hendrik zijn er ovenwarme koeken en broodjes te koop op zaterdag, een traditie in Lissewege!

Aan het schilderachtig Lisseweegs Vaartje vind je ''t ZETELHUYS' waar u een ruime keuze lederen en stoffen salons, chesterfields, zetelbedden, clubs, salontafels, relaxen en volledige eetkamers kan bewonderen.
Net buiten de oude dorpskom van Lissewege, aan de Zeebruggelaan, kan je verse snijbloemen en planten vinden in de bloemenzaal ''t Groenhuys'.

En in Lissewege is er nog een echte ouderwetse snoepwinkel te vinden! Bij 'De Soete Paepe' kom je in een decor uit 1920 met een keuze uit méér dan 60 soorten snoep uit oma's tijd. Een zoete belevenis zowieso.

In de Stationsstraat ligt dan weer het rijk van 'Tante Mie' een leuk ingerichte kruidenierswinkel. Voor beleg op de boterham zit je er zeker goed! Kom je op maandag naar Lissewege, dan kan je genieten van de wekelijkse markt van 7 tot 13 uur.