Een geleid bezoek aan Lissewege, méér dan de moeite waard !

Een verassende en leerrijke rondleiding in het pittoreske 'Witte dorp', het kan! Onze ervaren gidsen brengen u langs Lissewege's mooiste plekjes en geven u op een vakkundige maar ontspannen manier uitleg. Een rondleiding duurt 2 uur en bevat een bezoek aan de monumentale 13de eeuwse kerk, een korte dorpswandeling langs het middeleeuwse kanaaltje, tot bij het standbeeld van Willem van Saeftinghe en het pas gerestaureerde treinstation uit 1902. Aansluitend hierop brengt de gids u naar het Bezoekerscentrum 'De Oude pastorie' met een kijk in de oudheidkamer, de schilderijenkamer en het Heiligenmuseum waarin u een unieke collectie beelden ziet (150 stuks) van bekende en minder bekende heiligen. We gaan ook langs in het antieke snoepwinkeltje 'De Soete Paepe'. Een interieur van rond 1920 met een assortiment van méér dan 60 ouderwetse soorten snoep!

Hebt u meer tijd te besteden dan krijgt u begeiding van de gids aan de site van de voormalige abdij Ter Doest, net buiten het dorpscentrum voor een bezoek aan de 13de eeuwse abdijschuur uit 1275, de grootste nog bestaande Cisterciënzerschuur van Europa! (hiervoor betaald u 35 euro).

Aantal en prijs:

Een Gids van de VVV-Lissewege neemt maximum 35 personen mee. Vanaf 35 personen dient een 2de gids aangevraagd te worden.

Een gidsbeurt kost 85 euro per groep en 2 euro per persoon voor het Heiligenmuseum (3 euro indien minder dan 20 personen onder begeleiding van de gids). De abdij Ter Doest als extra bij de rondleiding (half uur) kost 35 euro. Wij vragen vriendelijk om op tijd op de afspraak te zijn en tijdens de rondleiding, de mobiele telefoons op 'stil' te plaatsen.

Met de trein naar Lissewege !

Waar weinig mensen aan denken: je kan ook naar Lissewege reizen met de trein! Vanuit Brugge of Zeebrugge is er elk uur een trein die in Lissewege stopt aan het pas gerestaureerde treinstation uit 1906. De gids kan uw groep daar opwachten en zo vertrekt u zonder parkeerzorgen op uitstap door het Witte Dorp. Het treinstation van Lissewege ligt in het oude dorpscentrum!

Vanuit Brugge gaat de trein naar Lissewege om :36 na het uur. Vanuit Lissewege richting Brugge gaat de trein om :25 na het uur. Meer info over de vertrektijden kan u vinden op www.nmbs.be

Parking:

Komt u met een bus:

Sinds 2014 is het niet meer toegelaten om met bussen binnen te rijden en te parkeren in het centrum. Buschauffeurs en groepsverantwoordelijken kunnen hun mensen laten uitstappen aan het kruispunt Stationsstraat / Zeebruggelaan N31. Hier kan met de gids afgesproken worden om de mensen op halen. De bus kan dan geparkeerd worden aan de Zeebruggelaan ter hoogte van de verkeerslichten.

Komt u met de auto:

Dan vragen wij u te parkeren op de gratis parking in de Pol Dhontstraat, vlakbij het treinstation. Op de GPS kan u 'Pol Dhontstraat' invoeren. Dit is in het oude centrum op 200m van de kerk. Na afspraak komt de gids u daar ophalen.Info of reservering:

Een rondleiding in Lissewege en Ter Doest kan u eenvoudig boeken via ons emailadres: VVV - Toerisme Lissewege

Vermeld in uw mail wat u wenst, de datum, het tijdstip en het aantal personen waarmee u Lissewege wenst te bezoeken met een van onze sympathieke gidsen.

Tijdens de maanden juli, augustus en september kan u hiervoor ook langskomen in het Bezoekerscentrum Lissewege, Walram Romboudtstraat 7 in 8380 Lissewege.

Tel: 0032 495 38 70 95.

Koffie of thee bij aankomst in Lissewege ?


Vanaf Pasen 2022 is het mogelijk om bij aankomst in Lissewege van een koffie of thee te genieten in ons nieuw Bezoekerscentrum. Dit kan tot maximum 20 personen. Er zijn enkele zitplaatsen aan tafels, en staande plaatsen aan receptietafels.

Ook is het mogelijk er een verse appelflap bij te genieten. Een unieke belevenis in en prachtig decor! Koffie per persoon: 2,5 euro. Verse appelflap: 2 euro.Maaltijden of koffietafel in Lissewege


Veel groeperingen wensen na een rondleiding een koffietafel met pannekoeken, een broodmaaltijd of een warme maaltijd.

Deze kunt u rechtstreeks bestellen bij drie horecazaken in Lissewege die uw groepering op een fijne manier zullen ontvangen en bedienen. Dit zijn: